REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Piškot s ovocem a tvarohem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lehké piškotové řezy s ovocem a tvarohovou náplní.


Ingredience:
Na korpus:
250 gpolohrubé mouky
200 gcukru
5 ksvajec
tuk na vymazání
plechu
mouka na vysypání
plechu
Náplň:
500 gtvarohu
400 gzakysané smetany
1 ksbalíček vanilkového cukru
3 lžícecukru
Ostatní:
800 gkompotovaného ovoce
1 ksbalíček vanilkového pudinku
0,5 lšťávy z kompotovaného
ovoce

Postup:

1. Žlutky oddělíme od bílků, z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně přidáváme cukr a žloutky a na závěr vešleháme mouku
2. Piškotové těsto rovnoměrně rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech
3. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C 20 až 30 minut
4. Po vychladnutí korpusu potřeme tvarohovou náplní, poklademe kousky ovoce, polijeme želém a necháme ztuhnout.

Příprava tvarohové náplně:
Tvaroh, zakysanou smetanu a cukry dáme do mísy, rozšleháme metličkou.

Příprava želé:
Polovinu ovocné šťávy dáme vařit a v druhé polovině rozmícháme pudinkový prášek, který do horké šťávy pomalu zamícháváme. Za stálého míchání vaříme asi 2 minuty, po částečném prochladnutí aplikujeme na moučník.

Doporučení:

– Místo kompotovaného ovoce můžeme použít i ovoce čerstvé, pak místo šťávy z kompotu použijeme sirup, popřípadě cukr a citrónovou šťávu s vodou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy