REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní studená rajčatová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Letní osvěžení můžeme zajistit i dobře vychlazenou polévkou z rajčat, salátové okurky, chleba, česneku a dalších surovin. Příprava je velmi jednoduchá, servíruje se důkladně vychlazená.


Ingredience:
1 kgvelmi zralých rajčat, spařených, oloupaných a zbavených semínek
1 ksplátek světlého chleba, o tloušťce cca 2 cm, bez kůrky, nakrájený na kostky
1 ksoloupaný a nadrobno nasekaný česnek
2 ksmalé salátové okurky, oloupané a nakrájené nahrubo
2 lžíceSherry octa
1 hrnekstudené vody
1/2 hrnkuextra panenského olivového oleje
špetka chilli (nemusí být)
pepř
sůl

Postup:
  1. Namočte chleba na půl hodiny do misky s ledovou vodou, následně jej rukama pečlivě vymačkejte a přendejte do nádoby, ve které budete polévku připravovat
  2. Poté přidejte všechny ostatní připravené ingredience, nastavte tyčový mixér na střední rychlost a pečlivě mixujte až do chvíle, kdy bude polévka úplně hladká, pokud chcete mít jistotu, že se v ní nenachází ani jeden kousek, můžete ji ještě přepasírovat přes jemné síto
  3. Dochuťte solí a pepřem a nechte minimálně 2 hodiny odpočívat v lednici
  4. Před podáváním můžete ještě lehce pokapat olivovým olejem a milovníci ostřejších chutí mohou přidat pár kapek chilli omáčky.
Poznámka:

Recept k článku: Potřebujete se zchladit? Zkuste polévku!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy