REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní směs po myslivecku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Játra a ledvinky nakrájené na menší kousky, okořeněné, podušené se zeleninou doměkka.


Ingredience:
400 gvepřových vnitřností (játra, ledvinky)
80 ghladké mouky
50 gmrkve
2 lžíceoleje
1 lžícehořčice
1 lžíceworcesterové omáčky
1-2 ksbrambory
1 kspapriky
1 ks cibule
2 ksstroužků česneku
2 ksřapíků celeru
3 ksrajčat
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Vnitřnosti důkladně očistíme, propereme ve studené vodě, osušíme a nakrájíme na menší kousky
2. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, oloupaný česnek prolisujeme, mrkev, celer i rajčata omyjeme, nakrájíme na menší kostičky a omytou, semínek zbavenou papriku nakrájíme na nudličky
3. Na rozehřátém oleji vnitřnosti opečeme, přidáme cibuli, společně asi 5 minut restujeme, pak přidáme nakrájenou zeleninu, brambory, ochutíme worcesterovou omáčkou, pepřem, prolisovaným česnekem, podlijeme trochou vody a dusíme, až jsou vnitřnosti měkké, nakonec zahustíme dohladka rozmíchanou moukou s hořčicí a vše podusíme ještě 5 minut
4. Podle chuti osolíme a podáváme s rýží nebo těstovinami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy