REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní rajčatová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Snadná a chutná polévka z rajčat, zeleninového vývaru, cibule a česneku vás překvapí svou pikantní chutí.


Ingredience:
4 ksrajčat
2 ksstroužku česneku
1 kscibule
1/4 lzeleninového vývaru
2 lžícerajčatového pyré
2 lžíceolivového oleje
1 lžíceocta
feferonka
petrželka
pepř
sůl

Postup:

1. Rajčata rozpůlíme, položíme na plech a pod grilem v troubě opečeme, až místy slupka začne černat
2. Necháme vychladnout, oloupeme slupku a rajčata nakrájíme na kostičky
3. Nakrájený česnek a cibuli orestujeme na oleji, přidáme rajčata, kousek feferonky a rajčatové pyré
4, Zalijeme vývarem a povaříme 15 minut
5. Polévku rozmixujeme a dochutíme octem, solí pepřem.

Doporučení:

Podáváme teplé, ozdobíme nasekanou petrželkou nebo bazalkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy