REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní naložená vejce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na tvrdo uvařená vejce, naložená v pikantním nálevu spolu s cibulí, česnekem a feferonkami.


Ingredience:
8 ksvajec uvařených na tvrdo
4 ksmalé červené feferonky
3 ksmalé červené nebo bílé cibule
2 ksstroužky česneku
2 ksjalovčinky
3 lžícesoli
1 lžičkahořčičných semínek
500 mlbílého vína
250 mlocta

Postup:

1. Cibuli, česnek a feferonky nakrájíme na větší kusy
2. Bílé víno se solí a octem přivedeme k varu, do horkého nálevu přidáme cibuli, česnek, feferonky a koření
3. Oloupaná vejce napícháme vidličkou, vložíme do zavařovací sklenice s víčkem, prokládáme cibulí, česnekem a feferonkami
4. Nakonec je zalijeme horkým nálevem, necháme minimálně 24 hodin uležet.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy