REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní máslové fazole

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Máslové fazole a také sekaná rajčata, chilli, kukuřice a cibule. Vše krátce povařené a nakonec podávané s čerstvým chlebem.


Ingredience:
250 gmáslových fazolí
250 ganglické slaniny
400 gsekaných rajčat (plechovka)
100 mlkvalitního kečupu
4 ksstroužku česneku
1 ksmalé plechovky sterilované kukuřice
1 kskonzervy rajského protlaku
1 kscibule
1 lžícebalzamikové octa z Modeny
1 lžícesádla
2 lžičkychilli vloček
2 lžičkycukru
sůl

Postup:

1. Fazole si namočíme přes noc do studené vody
2. Druhý den fazole slijeme a v nové neosolené vodě vaříme doměkka cca 50 minut
3. V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět
4. Pak přidáme na kostky nakrájenou slaninu a necháme ji osmahnout
5. Přidáme posekaný česnek a necháme jej rozvonět
6. Přidáme sekaná rajčata, protlak, cukr, balzamiko, sůl a chilli a necháme 10 minut na mírném plameni provařit
7 Pak přidáme uvařené fazole, kukuřici bez nálevu a všechno prohřejeme
8. Podle chuti dosolíme.

Doporučení:

Podáváme s chlebem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy