REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní kuřecí játra s rýží

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na cibulovém základě opečená kuřecí játra dochucená grilovacím kořením a pálivou paprikou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 gchalzených kuřecích jater
1 ksstroužek česneku
1 kscibule
4 lžíceostrého kečupu
4 lžícejemného kečupu
1 lžícemásla
1 lžičkasušeného tymiánu
1/2 lžičkygrilovacího koření
1/2 lžičkypálivé papriky
2 hrstičerstvé petrželky
petrželka na ozdobu
olej na smažení
sůl
Na připravu rýže:
250 grýže
3 kshřebíčky
voda
sůl

Postup:

1. Rýži propláchneme pod tekoucí studenou vodou a pak ji dáme vařit v mírně osolené vodě se třemi hřebíčky
2. Slunečnicový olej rozpálíme na pánvičce, nasypeme na kostičky nakrájenou cibuli a tak 4 minuty restujeme, přidáme na plátky pokrájený česnek a po malé chvíli přidáme i očištěná játra nakrájená na kousky
3. Po 15 minut opékání játra osolíme, přidáme tymián, grilovací koření, pálivou papriku, promícháme
4. Na závěr přidáme oba kečupy, necháme vše prohřát, vmícháme petrželku
5. Játra servírujeme s rýží, ze které jsme odstranili hřebíčky a naopak do ní přidali lžíci másla.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy