REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní krémová dýňová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant chutné krémové polévky z dýně Hokaido a dalších surovin, servírovaná ozdobená pecorino, plocholistou petrželovou natí a česnekovými krutony.


Ingredience:
400 gdýně hokaido (netto)
160 gkokosového mléka (Franz Josef)
1500 mlzeleninového vývaru
2 lžíceolivového oleje
1 lžícemásla
1 lžičkamuškátového květu
3 ksstroužky česneku
2 kssušené chilli papričky
1 kscibule
sůl
K podávání:
pecorino, plocholistá petrželová nať a česnekové krutony

Postup:

1. Na oleji a másle necháme zpěnit nakrájenou cibuli
2. Přidáme nasekaný česnek a necháme jej rozvonět, přidáme (i se semínky) nakrájenou chilli papričku
3. Dýni zbavíme vláken a semínek, pokrájíme na kousky, vložíme do hrnce a 10 minut restujeme
4. Přilejeme zeleninový vývar a vaříme doměkka cca 15 minut
5. Přidáme kokosové mléko, muškátový květ a osolíne
6. Vše dohladka rozmixujeme
7. Na talířích přizdobíme pecorinem, krutonky a petrželí.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy