REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní bramborový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramborové těsto rozválené na plát, pokladené podušenou masovou směsí s paprikami, mrkví, kořením a vejci, upečené v troubě.


Ingredience:
500 gmletého masa
100 g mrkve
1/2 ksčervené papriky
1/2 ksžluté papriky
1 kschilli papričky
1 kscibule
2 ksvajec
mletý pepř
voda
olej
sůl
Na těsto:
300 ghladké mouky
200 gvařených brambor
22 gdroždí
2 lžíceolivového oleje
tuk na vymazání formy
strouhanka na vysypání formy
voda
sůl

Postup:

1. Oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli orestujeme na rozehřátém oleji, přidáme očištěnou, na menší kousky najkrájenou mrkev, semínek zbavené, na nudličky nakrájené papriky, očištěnou, na menší kousky nakrájenou chilli papričku, vmícháme mleté maso, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody a podusíme
2. Z droždí, lžíce mouky a vody připravíme kvásek, který necháme vzejít, na jemno nastrouhané vařené brambory promícháme se zbylou moukou, kváskem, olejem a solí
3. Vykynuté těsto rozválíme, přeneseme do tukem vymazané, strouhankou vysypané formy, poklademe vychladlou masovou směsí promíchanou s rozklepnutými vejci, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 40 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy