REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pickles sterilované

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pickles je vlastně naložená směs zeleniny a to v různých nálevech, octovém, solném … (doslovně přeloženo je pickles nakládaná zelenina). Většinou se mohou i zavařovat. Některé pickles bývají i zakvašené.


Ingredience:
300 gcibule perlovky nebo jiných malých typů cibulek
250 gkvěták
250 gmrkve
1 palicečesneku
2-3 ksfeferonky
zelený estragon
kuličky černého pepře
ocet
voda
sůl

Postup:

1. Květák rozebereme na růžičky, oškrábanou mrkev nakrájíme na silnější kolečka, cibuli a česnek oloupeme
2. Vše povaříme 5 minut ve slané vodě, scedíme a opláchneme studenou vodou
3. Ocet osolíme a svaříme s pepřem
4. Do zavařovacích sklenic vkládáme okapanou zeleninu, proložíme ji na proužky nakrájenými feferonkami zbavenými jadřinců, stroužky oloupaného česneku a také zeleným estragonem
5. Zeleninu ve sklenicích zalijeme vychladlým octem
6. Sterilujeme 20 minut při teplotě 85 °C.

Poznámka:

Více o zavařování najdete zde: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy