REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Phat Thai omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Omáčka vyrobená z tamarindu, třtinového nebo palmového cukru a rybí omáčky. Podává se k tradičnímu thajskému Phat Thai (Pad thai), ale také k dalším asijským pokrmům z těstovin nebo rýže.


Ingredience:
400 gtřtinového cukru
190 grybí omáčky
190 gtamarindu
0,5 lvody

Postup:

1. Tamarind povaříme asi 10 minut v půl liru vody, pak ovoce vychladíme, vymačkáme a šťávu scedíme
2. Připravenou šťávu smícháme s třtinovým nebo palmovým cukrem, rybí omáčkou a na slabém zdroji tepla vaříme tak dlouho, až se nám tekutina zredukuje na konzistenci sirupu.

Doporučení:

Omáčku můžeme skladovat v lednici nebo mrazáku.

Poznámka:

Více o tamarindu naleznete zde: Tamarind sweet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy