REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pestrá vaječná frittata s cuketou a cherry rajčátky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

I když je léto již za námi, na zahrádce a v lese ještě stále najdeme plno dobrot, které je možné zpracovat v kuchyni. Cukety, bylinky, houby …


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
4 ksvejce
80 gcherry rajčat
80 gcukety
60 gsýru provolone
30 grostlinného tuku Flora Gold
menší hrstplocholisté petrželové nati
pár lístků čerstvé bazalky
jarní cibulka – na zdobení
čerstvě mletý pepř
sůl – dle chuti

Postup:

1. V pánvi vhodné i do trouby rozpustíme rostlinný tuk Flora Gold a opečeme na menší kostky nakrájenou cuketu
2. Mezitím, vedle v misce, našleháme vejce se solí, pepřem, bylinkami a polovinou nastrouhaného sýru provolone
3. Takto našlehaná a ochucená vejce nalijeme do pánve k cuketě, navrch pokládáme na půlky rozkrojená cherry rajčátka a posypeme druhou polovinou sýru
4. Pečeme zhruba 2 minuty, než nám začnou vejce tuhnout. Potom dáme pánev do vyhřáté trouby pod gril a 3-5 minut dopékáme, dokud frittata nezezlátne
5. Hotovou frittatu můžeme ozdobit jarní cibulkou a podáváme s čerstvým pečivem.

Doporučení:

Kdo má rád, může do vajec zamíchat na sádle zprudka osmažené plátky hub.

Poznámka:

Zdroj: www.flora.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy