REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pestrá houbová směs

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Směs hub a zeleniny naložené v kořeněném octovém nálevu.


Ingredience:
1 kgčersvých bub
1 lžičkasoli
několik koleček mrkve
voda vaření
Na octový nálev:
150 mlocta
0,5 lvody
10 kstablet umělého sladidla
6 ksuliček nového koření
6 kskuliček pepře
2 ksbobkového listu
1 kscibule
1/2 lžičkyhořčičného semínka
1/2 lžičkysoli

Postup:

1. Houby zbavíme nečistot a dobře omyjeme, pak je vložíme do cedníku, propláchneme je pod tekoucí studenou vodou, necháme okapat
2. Pak houby nakrájíme na menší kousky, malé houby necháme v celku
3. Do hrnce nalijeme asi 1,5 l vody, přidáme sůl a přivedeme k varu
4. Do vařící vody vložíme houby, které povaříme 2-3 minuty, pak je přendáme do cedníku a opět je propláchneme studenou tekoucí vodou
5. Houby vložíme do sklenic, zalijeme je níže připraveným teplým nálevem, uzavřeme víčky a sterilujeme 30 minut při teplotě 95 °C.

Příprava nálevu:
Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka, do 0,5 l vody přidáme ocet, koření, sladidlo, sůl, pokrájenou cibuli a vše vaříme cca 5 minut.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy