REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Perníková lízátka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Perníčky upečené ve tvaru vánočních stromků, hvězdiček a podobných vánočních motivů, slepené krémem, ozdobené ovocnou polevou a lentilkami, podávané tzv. na „klacku“, tedy s dřevěnou zmrzlinovou špejlí.


Ingredience:
1 balíčekperníkového těsta
lentilky
dřevěná zmrzlinová držátka
Na náplň na slepení:
1 kelímekmascarpone
1 skleničkamalinového džemu
Na ovocnou polevu:
300 gmoučkového cukru
3 lžícelibovolného ovocného sirupu
3 lžícehorké vody

Postup:

1. Z perníkového těsta vyválíme plát silný asi 2 až 3 mm, ze kterého vykrájíme různé tvary
2. Rozložíme na plech a pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 20-25 minut 3. Upečené perníčky z plechu sundáme a necháme vychladnout
4. Připravíme se krém na slepené perníčků; mascarpone přendáme do misky a rozmícháme, dle chuti přidáme malinového džemu, který důkladně zamícháme do mascarpone, tímto krémem slepíme vždy dva perníčky k sobě, nezapomeneme přidat držátko (dřevěnou zmrzlinovou špejli)
5. Perníková lízátka nakonec ozdobíme ovocnou polevou a lentilkami.

Příprava ovocné polevy:
1. Všechny ingredience utřeme dohladka
2. Podle hustoty sirupu můžeme ředit vodou nebo naopak zahustit cukrem
3. Polevou ozdobíme připravená perníčková lízátka.

Poznámka:

Recept na domácí perníkové těsto: Perníkové těsto – základní recept.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy