REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pepřové steaky marinované v pivu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V pivu a dalších ingrediencích marinované grilované steaky z hovězí svíčkové nebo hovězího roštěnce.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kssteaky z hovězí svíčkové nebo roštěnce
2 ksstroužky česneku
250 mlčerného piva s plnou, poněkud sladší chutí
2 lžíceworcesterské omáčky
2 lžícehnědého cukru
1 lžícedrceného pepře
1 lžíceoleje
sůl

Postup:

1. Oloupané stroužky česneku utřeme se solí
2. Smícháme worcesterskou omáčku s černým pivem, olejem, hnědým cukrem a 1 lžičkou soli, do marinády pak zamícháme utřený česnek
3. Očištěné steaky poklademe do hlubšího pekáčku a přelijeme je připravenou marinádou, marinujeme je nejméně 2 hodiny uložené v lednici, během marinování je několikrát obrátíme
4. Steaky vyjmeme z marinády, vetřeme do nich podrcený pepř a dáme je na gril
5. Grilujeme asi 6 minut po každé straně, během grilování maso potíráme zbylou marinádou.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme čerstvý chléb a grilovanou zeleninu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy