REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený uzený bůček s fazolkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kořením ochucený uzený bůček pečený spolu s česnekem, cibulkami, fazolovými lusky a rajčaty.


Ingredience:
1 kguzeného bůčku
300 gkrájených sterilovaných rajčat
250 gfazolových lusků
150 gnakládaných cibulek
10 kshřebíčků
2 ksbobkových listů
2 ksstroužků česneku
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Dobře očištěný bůček opláchneme, osušíme, kůži nařízneme ostrým nožem do mřížky a do zářezů zapíchneme bobkové listy a hřebíčky
2. Maso vložíme do pekáčku, posypeme oloupanými na plátky nakrájenými stroužky česneku, podlijeme trochou vody a přiklopené pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 40 minut za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vodou
3. Očištěné fazolky podle potřeby překrájíme, krátce spaříme v horké osolené vodě, scedíme, pak přidáme k masu spolu s cibulkami i rajčaty, podle chuti osolíme, opepříme a pečeme ještě asi 15 minut
4. Pečeni podáváme s bramborovými šiškami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy