REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený máslový pstruh

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nasolení pstruzi obalení v mouce smíchané s červenou paprikou, opečení na oleji, na talířích přelití rozpuštěným máslem smíchaným s citrónovou šťávou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvykuchaných pstruhů o váze asi 250 g
1 kscitrónu
250 gmásla
300 mlrostlinného oleje
5 lžichladké mouky
mletá sladká paprika
sůl

Postup:

1. Důkladně omyté a osušené pstruhy zevnitř i z venku osolíme
2. Ryby obalíme v hladké mouce promíchané s mletou červenou paprikou, přebytečnou mouku z pstruhů lehce oprášíme
3. Na pánvi rozpálíme olej a ryby po obou stranách opečeme, po upečení je vyndáme z pánve na papírové ubrousky, zbavíme se tak přebytečného tuku
4. V hrnci rozehřejeme máslo, jakmile získá světle hnědý odstín, odstavíme ho z plotýnky a vmícháme do něj čerstvě vymačkanou šťávu z citrónu
5. Jednotlivé porce pstruhů přelijeme na talířích citrónovým máslem a lehce posypeme nastrouhanou citrónovou kůrou.

Doporučení:

Takto připravené pstruhy servírujeme s různě upravenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy