REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený bůček

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřový bůček s kostí upečený v troubě dozlatova.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
750 gbůčku s kostí a kůží
3 ksstroužky česneku
1 ksvětší cibule
mletá červená paprika
kmín
sůl
voda na podlití

Postup:

1. Horní část omytého a osušeného bůčku nařízneme do mřížky (kůži, či jen sádlo)
2. Ze všech stran maso osolíme a okořeníme pepřem a paprikou
3. Cibuli oloupáme a nakrájíme na čtvrtky, česnek oloupáme a nakrájíme na tenká kolečka
4. Do pekáče položíme bůček kůží dolů, podlijeme trochou vody, přidáme cibuli a česnek, pečeme kolem 170 °C asi 90 minut (po půl hodině bůček otočíme kůží nahoru), během pečení podléváme
5. Upečené maso necháme zchladnout a servírujeme ho studené, nakrájené na plátky.

Doporučení:

Jako příloha k upečenému studenému bůčku je skvělý čerstvý chléb, hořčice a kyselé okurky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy