REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený bůček na zázvoru a česneku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bůček nakrájený na tenké plátky, potřený česnekem, ochucený zázvorem. Pečený pozvolna v troubě a polévaný pivem.


Ingredience:
750 gbůčku bez kosti
4 ksstroužky česneku
2 dlsvětlého piva
zázvor
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Bůček nakrájíme na tenké plátky asi 1 cm, potřeme utřeným česnekem, okořeníme mletým zázvorem, osolíme, opepříme
2. Plech vymažeme olejem, narovnáme plátky bůčku, vložíme do vyhřáté trouby asi při 200 °C – respektujte vlastnosti vaší trouby
3. Během pečení plátky otáčíme a poléváme pivem.

Doporučení:

Upečené plátky bůčku podáváme s vařenými brambory nebo s chlebem hořčicí a křenem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy