REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečeně v rajčatové omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí kýta protkaná slaninou, podušená doměkka s rajčaty a kořením, přecezená šťáva je zahuštěná moukou se smetanou.


Ingredience:
600 g hovězí kýty
300 gslaniny
250 grajčat
100 gsádla
250 gkysané smetany
2 lžícehladké mouky
3 kuličkypepře
2 kuličkynového koření
1 kshřebíčku
1 kscibule
citronová kůra
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Kýtu očistíme, opláchneme, osušíme, protkneme klínky slaniny, osolíme, opepříme, zprudka opečeme ze všech stran na rozpáleném sádle, přidáme oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, podlijeme vodou, přisypeme kuličky pepře, nového koření, hřebíček, přidáme špetku citronové kůry, přiklopíme pokličkou a dusíme asi 60 minut
2. Během dušení maso podle potřeby podléváme vodou, ke konci dušení přidáme omytá, na kousky nakrájená rajčata a maso podusíme doměkka
3. Měkké maso vyndáme, nakrájíme na plátky, šťávu přecedíme, zahustíme moukou rozšlehanou ve smetaně, chvíli povaříme, maso vrátíme zpět do omáčky a už jen vše prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s dušenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy