REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené plody moře

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečené olihně a garnáti (krevety) se zeleninou.


Ingredience:
600 gnových brambor
350 gnevyloupaných a nejlépe syrových garnátů nebo krevet
8 ksstroužků česneku
4 ksrajčata
4 kssnítky rozmarýnu
3 ksčervené cibule
2 ksmenší olihně
2 kscukety
2 kscitrónů
olej

Postup:

1. Oškrábané, omyté brambory překrojíme napůl, vložíme je do pekáče společně s oloupanou, na malé kousky pokrájenou, cibulí
2. Dále přidáme pokrájené cukety, oloupané stroužky česneku, na měsíčky nakrájené citróny a snítky rozmarýnu
3. Směs zalijeme olejem a promícháme, pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 40 minut, občas vše promícháme
4. Jakmile jsou brambory měkké, přidáme garnáty nebo krevety a na prstýnky pokrájené olihně, zakápneme je kapkou oleje a pečeme dalších 10 minut
5. Pokrm rozdělíme na jednotlivé předehřáté talíře a ihned servírujeme.

Doporučení:

Pokrm můžeme ještě nastavit 450 g tykve, dýně a lilku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy