REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené marinované jehněčí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinovaná jehněčí kýta upečená v celku doměkka spolu s plátky citrónu.


Ingredience:
2 kgjehněčí kýty
1/2 kscitronu
čerstvá máta na ozdobu
voda na podlití
Na marinádu:
4 lžícečerstvé máty
3 lžíceolivového oleje
1 lžícekremžské hořčice
4 ksstroužků česneku
kůra i šťáva z 1/2 citronu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěnou jehněčí kýtu opláchneme, osušíme, pak do masa uděláme 10 hlubokých zářezů
2. Do igelitového sáčku dáme oloupané na drobno nasekané stroužky česneku, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu, kremžskou hořčici, olivový olej, na jemno nasekanou mátu, mletý pepř, sůl, vložíme maso, sáček uzavřeme, důkladně protřepeme, aby se maso stejnoměrně obalilo a marinujeme nejlépe přes noc
3. Druhý den maso ze sáčku vyjmeme, citron nakrájený na kolečka vtlačíme do zářezů v mase, vložíme do pekáčku, mírně podlijeme horkou vodou a pečeme v předehřáté troubě na 190 °C doměkka (asi 1 hodinu) podle potřeby za občasného přelévání výpekem a podlévání vodou
4. Pak vyjmeme z trouby, zakryjeme alobalem i utěrkou a necháme 30 minut dojít, naporcujeme a ozdobíme čerstvou mátou.

Poznámka:

Jehněčí kýtu naporcujeme tak, že maso přidržíme vidlicí s dlouhými zuby, zařízneme až ke kosti a pak z obou stran kosti odkrajujeme plátky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy