REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené makrely s feferonkovou pastou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Makrely pokapané citronovou šťávou, potřené pastou z feferonky, česneku, chilli, nasekané petrželky, kmínu, hřebíčku, zázvoru a soli, upečené v troubě na másle.


Ingredience:
4 ksmakrel
1 kscitronu
5 lžicmásla
Na pastu:
4 ksstroužky česneku
1 ksfeferonky
1 lžičkadrceného kmínu
1 lžícenasekané petrželky kudrnky
špetka tlučeného hřebíčku
špetka mletého zázvoru
špetka chilli
pár kapek oleje
sůl

Postup:

1. Makrely důkladně očistíme, omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 15 minut odležet
2. Do misky dáme oloupaný utřený česnek, přidáme očištěnou na jemno nakrájenou feferonku, kudrnku, drcený kmín, chilli, mletý zázvor, tlučený hřebíček a sůl, zakápneme trochou oleje a vše dobře promícháme
3. Makrely ze stran nařízneme, otvory vyplníme připravenou pastou, vložíme do pekáčku, položíme na ně vločky másla a pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 25-30 minut podle velikosti ryb.

Doporučení:

Podáváme se zeleninovým salátem a čerstvým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy