REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené krůtí paličky na másle a bylinkách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krůtí stehna upečená v troubě na slanině a másle, podlitá vodou, ochucená bylinkami. Skvělá podávaná s rýží, ale i různě upravenými brambory.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
2 kskrůtí paličky (dolní stehna)
50 gšpeku
3 lžícemásla
1 svazekčerstvých bylinek (tymián, rozmarýn, oregáno, šalvěj)
po špetce sušených bylinek (majoránka, tymián, rozmarýn...)
voda na podlévání
sůl

Postup:
  1. Paličky osolíme a okořeníme, špek nakrájíme na nudličky a vložíme spolu se 2 lžícemi másla, bylinkami a paličkami do pekáčku
  2. Přidáme cca 200 ml vody, přiklopíme a pečeme v troubě na 200 °C tak 1 hodinu, během pečení přeléváme výpekem, event. přidáme vodu
  3. Odklopíme, teplotu snížíme na 180 °C  a pečeme další 1 hodinu, opět, teď už častěji, přeléváme výpekem, obracíme a podléváme dle potřeby
  4. Úplně nakonec přidáme zbývající máslo a troubu vypneme.
Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy