REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené kotlety v alobalu se zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové kotlety s kořením, anglickou slaninou, feferonkou a paprikou.


Ingredience:
600 gvepřových kotlet
4 ksplátků anglické slaniny
1 ksvětší cibule
1 ksstroužku česneku
1 kszelené papriky
1 ksfeferonky
5 lžicoleje
1 lžícerajčatového protlaku
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Vepřové kotlety vykostíme, omyjeme, osušíme, mírně naklepeme
2. Po obou stranách osolíme a opepříme
3. Česnek oloupeme, prolisujeme a dáme do 3 lžic oleje
4. Touto směsí potřeme kotlety a v chladu, zakryté je necháme asi 2 hodiny marinovat
5. Připravíme si čtyři kusy alobalu, který potřeme zevnitř olejem
6. Na každý alobal dáme kotletku, kterou po jedné straně potřeme rajčatovým protlakem, položíme na ni plátek anglické slaniny, na tenká kolečka nakrájenou cibuli, na nudličky zelenou papriku a na menší kousky feferonku
7. Alobal dobře uzavřeme a dáme péci do trouby asi na 35 minut
8. Potom alobal rozřízneme a kotletky vyjmeme.

Doporučení:

Podáváme např. s vařenými brambory nebo chlebem.

Poznámka:

S kotletami můžeme do alobalu také dát péci oloupané, na kostičky pokrájené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy