REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené divoké kachny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mladé divoké kachny naplněné cibulí, šalvějí a jablky smíchanými s mandlemi a marcipánem, upečené na slanině doměkka.


Ingredience:
2 ksmladých divokých kachen
6 ksjablek
5 ksjalovčinek
2 kssnítky šalvěje
1 kscibule
100 gmarcipánu
100 gplátků slaniny
50 gloupaných mandlí
200 mlbílého vína
2 lžícejablečného octa
2 lžícemedu
1 lžícemásla
šťáva z 1/2 citronu
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné kachny zevnitř i zvenku osolíme, opepříme a okořeníme drcenými jalovčinkami
2. Oloupanou cibuli nakrájíme na osminky, jablka oloupeme, vypíchneme jádřince, potřeme citronovou šťávou a marcipán smícháme s nasekanými mandlemi a směsí naplníme jablka
3. Do každé kachny dáme jablko, snítku šalvěje, kousek cibule, dáme do pekáčku vyloženým polovinou plátků slaniny prsíčky vzhůru, poklademe zbylými plátky slaniny, vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a zprudka zapečeme
4. Pak přidáme máslo, zbytek cibule, teplotu snížíme na 180 °C, podlijeme bílým vínem, trochou vody a pečeme 1 hodinu za stálého podlévání, v polovině pečení přidáme zbylá plněná jablka a kachny dopečeme doměkka
5. Ke konci pečení stáhneme z prsíček slaninu, kůži potřeme směsí medu s octem a pečeme ještě pár minut dozlatova
6. Kachny podáváme s pečenými jablky, šťávou, sladkokyselým dušeným červeným zelím a knedlíkem.

Doporučení:

Místo divokých kachen můžeme upéct obyčejnou kachnu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy