REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená vepřová plec

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřová plec pečená v celku.


Ingredience:
1 kgvepřové plece
kmín
sůl
hladká mouka
vlažná voda

Postup:

1. Vepřovou plec opláchneme ve vlažné vodě, osolíme, okmínujeme, vložíme do pekáče a mírně podlijeme vlažnou vodou
2. Pečeme v troubě asi 90 minut, během pečení dle potřeby přiléváme vlažnou vodu, maso obracíme a poléváme šťávou
3. Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a asi 30 minut povaříme
4. Dle chuti přisolíme a přecedíme přes cedník
5. Hotové maso krájíme na plátky a servírujeme podlité šťávou.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Houskové nebo bramborové knedlíky, dušené zelí či vařené brambory a zeleninové saláty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy