REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená uzená krkovice, dušené zelí, bramborový knedlík

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě podlitý vývarem upečený kus uzené krkovice ochucený česnekem a kmínem, servírovaný nakrájený na plátky spolu s domácím bramborovým knedlíkem a dušeným zelím.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 guzené krkovice
česnek
kmín
pepř
vývar
sůl
Na zelí:
1 sklenice (670 g)zelí sterilované i s nálevem
1 lžícesádla
1 kssyrová brambora
1 kscibule
cukr
ocet
sůl
Na bramborové knedlíky:
600 gbrambor vařených ve slupce
150 ghrubé mouky
1 lžícesolamylu
1 ksvejce
mírně osolená voda na uvaření
sůl

Postup:

1. Do uzeného masa vetřeme utřený česnek, posypeme kmínem, podlijeme vývarem (neměl by být moc slaný) a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C doměkka
2. Po upečení masa výpek zredukujeme, naředíme vývarem, přidáme trochu škrobu, krátce povaříme a dochutíme solí, pepřem, případně česnekem
3. Připravíme si zelí; na sádle zpěníme cibuli, přidáme sterilované zelí ze sklenice s polovinou nálevu, také kmín a dusíme 30 minut, pak zahustíme syrovou bramborou, provaříme a dochutíme cukrem, solí, případně octem
4. Připravíme bramborový knedlík; den předem uvařené brambory ve slupce nastrouháme, přidáme mouku, solamyl, vejce, sůl, rychle vypracujeme těsto, z něhož vytvoříme dva knedlíky, které vaříme 20 minut v osolené vodě (vodu si dáme vařit tak, aby těsto dlouho nestálo)
5. Plátky upečené krkovice servírujeme spolu se zelím a bramborovými knedlíky, pěkně podlité šťávou z výpeku.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy