REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená sekaná ve slanině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sekaná z mletého hovězího a vepřového masa, vajec, cibule a dalších ingrediencí, upečená v plátcích slaniny dokřupava.


Ingredience:
400 gmletého hovězího masa
400 gmletého vepřového masa
70 gstrouhanky
60 mlmléka
2 hrstinakrájené pancetty (slaniny)
2 lžícenasekaného rozmarýnu
1 lžícedijonské hořčice
1 lžíceolivového oleje
24 ksdelších plátků slaniny
3 ksstroužků česneku
2 ksvejce
1 kscibule
mletý pepř
sůl

Postup:

1. V pánvi na rozehřátém oleji opečeme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli i oloupané rozetřené stroužky česneku a necháme zchladnout
2. Do mísy vsypeme strouhanku, vlijeme mléko a necháme 5 minut, aby strouhanka nasákla tekutinu, pak přidáme cibuli s česnekem, dijonskou hořčici, na jemno nasekaný rozmarýn, vejce, mleté vepřové i hovězí maso, na drobno nakrájenou pancettu nebo slaninu, vše dobře promícháme a ochutíme solí a pepřem
3. Připravenou směs natlačíme do formy na terinu o rozměrech 22x8x7 cm vyloženou plátky slaniny, konce přehneme na masovou směs, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 45 minut
4. Pak vyjmeme, necháme chvíli stát, poté vyklopíme na plech vyložený pečicím papírem a 5-10 minut dopečeme, aby slanina na povrchu zezlátla.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy