REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená kuřecí křidélka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečená kuřecí křidélka přelitá pikantní marinádou.


Ingredience:
Rozpis na 4-6 porcí:
1 kgchlazených kuřecích křidélek
2-3 ksstroužky česneku
8 lžicsójové omáčky
6 lžicsladké chilli omáčky
6 lžicjemného sladkého kečupu
2 lžíceolivového oleje
1,5 lžičkykoření pěti vůní
1 lžícečerstvě nastrouhaného zázvoru
1 lžičkamořské soli
drcené sušené chilli papričky
sůl na osolení masa

Postup:

1. Kuřecí křídla dobře omyjeme, osušíme a po celé ploše osolíme
2. Vyskládáme je do pekáče tak, aby se co nejméně překrývala
3. V misce promícháme všechny ingredience na marinádu, lehce směs promícháme a polovinu naneseme na křidélka
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 45 minut, až se budou křidélka rozpadat, občas je přeskládáme, potíráme zbylou marinádou
5. Křidélka servírujeme posypaná drcenými chilli papričkami.

Doporučení:

K pečeným křidélkům podáváme nejlépe čerstvé bagety.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy