REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená jablíčka s klobáskami a pórkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Grilovací klobásky zapečené s pórkem, smetanou a čtvrtkami nakyslách jablek. Dochucené čerstvým rozmarýnem a podávané s brambory.


Ingredience:
8 ksbílých grilovacích klobás (400 g)
3 ksstředně velkých nakyslých jablek
500 gpórku
50 gslaniny nebo špeku
150 mlsmetany na vaření
1 lžičkakari koření
čerstvý rozmarýn
olivový olej
bílý pepř
sůl

Postup:

1. Zapékací mísu pokapeme asi 3 lžícemi oleje a poklademe na slabá kolečka nakrájeným pórkem
2. Zalijeme smetanou smíchanou s kari kořením, solí a pepřem
4. Na směs položíme lehce nakrojené klobásky, rozmarýn a osminky neoloupaných jablek zbavených jádřince
5. Posypeme kostičkami slaniny a zapékáme v troubě při 170 °C asi 30 minut
6. Ke konci můžeme zapnout vrchní gril.

Doporučení:

Podáváme s vařenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy