REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená husa na švédský způsob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na pečenou husu, jak ji připravují ve Švédsku.


Ingredience:
1 kshusy
6 ksjablek
20 ksšvestek
1/2 kscitrónu
2 lžícebramborové mouky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Dobře, omytou a osušenou husu potřeme citrónovou šťávou
2. Opláchnuté švestky podusíme doměkka v troše vody, vyjmeme je a odstraníme pecky
3. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, nakrájíme na plátky, promícháme se švestkami a naplníme do husy
4. Oba konce husy sešijeme, husu osolíme, opepříme, dáme do pekáče, podlijeme malým množstvím vody, pokryjeme alobalem, jehož okraje dobře upevníme k okrajům pekáče a dáme péci do středně vyhřáté trouby
5. Asi za 2 hodiny alobal sejmeme, šťávu slijeme, husu dáme na 10 minut zpět do trouby a necháme kůži zhnědnout
6. Sádlo se šťávy slijeme, šťávu zahustíme bramborovou moukou rozmíchanou s malým množství vody a krátce povaříme.

Doporučení:

Příloha: Opečené brambory a červené zelí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy