REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Paštičky s vepřovým masem a brusinkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z hladké mouky, vody, vejce a kypřícího prášku těsto, plněné dušenou plecí a brusinkami.


Ingredience:
Rozpočet pro 4 osoby:
360 ghladké mouky
120 gsádla
1,5 dlvody
1 ksvejce
kypřící prášek
mletý pepř
sůl
Nádivka:
600 gvepřové plece
1 ksmalá plechovka brusinkového želé (kompotu)
1 kscibule

Postup:

1. Nádivku připravíme tak, že osolenou vepřovou plec dusíme v troubě, při teplotě kolem 190°C, s cibulí a trochou vody doměkka
2. Vychladlé a odkapané maso nakrájíme na drobné kostičky a promícháme s brusinkovým želé (kompotem)
3. Hladkou mouku s kypřícím práškem pak prosejeme do misky, přidáme mletý pepř, sůl, pokrájené změklé sádlo, horkou vodu a vypracujeme středně tuhé těsto
4. Těsto rozdělíme na 10 dílů a vyválíme je v kola
5. Pěti koly vyložíme malé pánvičky (formičky), naplníme nádivkou, přiklopíme zbylými koly a okraje dobře spojíme
6. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem, propícháme špejlí, ozdobíme různými tvary, které jsme vykrájeli z odřezků těsta, a pečeme v horké troubě (190 °C) asi čtvrt hodiny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy