REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Párty párky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutné párečky zapečené v listovém těstě dochuceném podušeným zelím a hořčicí. Párty párky se skvěle hodí, jak sám název napovídá, jako součást slavnostního menu k pivu, vínu či míchaným nápojům.


Ingredience:
400 glistového těsta s máslem (není podmínka)
16 ks (cca 400 g)párty párečků
1/2 sklenicesterilovaného bílého zelí
2 lžíceplnotučné hořčice
1 lžícesádla
1 kscibule
kmín
pepř
sůl
Ostatní:
vejce na pomašlování, hrubozrnná sůl, sezam a mák na ozdobu

Postup:
  1. Na sádle zpěníme na půlkolečka nakrájenou cibuli, přidáme okapané zelí, okmínujeme, osolíme, opepříme podle chuti a dusíme do měkka, necháme vychladnout
  2. Párky uvaříme
  3. Listové těsto rozdělíme na poloviny, bude se s ním lépe pracovat, rozválíme každou na obdélník velikosti cca 24 x 40 cm, rádýlkem rozkrojíme podélně na půl a každý pás na 4 stejné pruhy o velikosti 12 x 10 cm
  4. Každý dílek pomažeme plnotučnou hořčicí, dáme na ni asi lžíci připraveného vychladlého zelí, podél kratší strany položíme páreček a zarolujeme
  5. Na plechu pomašlujeme vejcem, posypeme hrubou solí, sezamem, mákem …… a v troubě vyhřáté na 215 °C pečeme do zlatova.
Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Jana Šenkýřová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy