REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pařížský salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát ze směsi salámu, sterilované zeleniny, cibule a ochucené majonézy.


Ingredience:
Na 1 kg:
450-500 gmajonézy základní
400 gměkkého salámu
180 gokurek sterilovaných bez nálevu
160 ghrášku sterilovaného bez nálevu
35 gcibule
20 ghořčice
5 gcukru
5 gworcesterové omáčky
5 gsoli
4 gocta
1 gmletého černého pepře

Postup:

1. Salám nakrájíme na nudličky
2. Přidáme na kostičky nakrájené okurky, hrášek, nadrobno nakrájenou cibuli a vše promícháme s majonézou
3. Dochutíme hořčicí, octem, cukrem, worcesterovou omáčkou, mletým pepřem a podle potřeby solí.

Doporučení:

V některých starších receptůrách se doporučuje až o polovinu méně majonézy, než uvádí tento recept. Po vyzkoušení nám toto množství připadalo velmi malé a dávku jsme proto zdvojnásobili.

Poznámka:

Příprava základní majonézy viz. recepty Majonéza základní, Majonéza základní II..

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy