REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pařížské salámové mističky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kolečka tvrdého salámu zprudka orestovaná v oleji, plněná směsí míchaného vajíčka.


Ingredience:
Pro 6 osob:
6 kskoleček pařížského salámu
(rovně nakrájených a 4 mm silných, neloupaných)
6 ksvajec
40 gmásla
30 goleje
mletý pepř
pažitka
sůl

Postup:

1. V pánvi rozpálíme olej a pak do něho postupně vkládáme nakrájená salámová kolečka (náplň salámu se ihned vyboulí tím, že se slupka při pečení stahuje a ztvární se tak do tvaru mističky)
2. Takto vzniklé mističky pak ihned obrátíme, ještě trochu na spodní straně opečeme, vyndáme a naplníme je na másle umíchanými, osolenými a opepřenými vejci
3. Povrch vajec posypeme na jemno nasekanou pažitkou. Podáváme jako předkrm nebo mezichod.

Obměny:
Místo míchanými vejci můžeme mističky plnit dušeným špenátem nebo zeleninovým ragú, pečeným telecím mozečkem apod.

Doporučení:

– Příloha: Topinky všeho druhu.

Poznámka:

– K úpravě mističek potřebujeme salám s na jemno sekanou náplní, průměru přibližně 7 cm, je však velmi důležité, aby salám měl obal ze střeva a ne z papíru. Pařížský salám se pro tuto úpravu hodí nejlépe.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy