REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Papriky zapečené se salámem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Papriky plněné směsí z měkkého salámu, česneku, koření, vajec a tvrdého sýra, posypané bylinkami, zapečené v troubě.


Ingredience:
8 kszelených paprik (tzv.slovenských)
4 ksstroužků česneku
2 ksvajec
2 lžíceolivového oleje
2 lžícestrouhanky
400 gměkkého salámu
200 gstrouhaného tvrdého sýra
čerstvé bylinky (petrželka,bazalka,tymián,majoránka)
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Omyté papriky podélně rozkrojíme, vyřízneme z nich stopky, vyndáme semínka a oloupané stroužky česneku utřeme
2. Měkký salám umeleme najemno na masovém strojku, promícháme s nastrouhaným sýrem, přidáme rozklepnutá vejce, utřený česnek, podle chuti osolíme, opepříme a vše promícháme na hladkou kompaktní hmotu
3. Připravenou směsí naplníme papriky, které na povrchu lehce posypeme strouhankou, nadrobno nasekanými bylinkami, naskládáme do olejem vymazaného pekáčku, podlijeme trochou vody a ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 15 minut zapečeme
4. Hotové papriky rozdělíme na porce a servírujeme je se zeleninovým salátem a bramborovou kaší.

Doporučení:

Krátce před dopečením můžeme papriky posypat strouhaným sýrem nebo poklást mozzarellou nakrájenou na plátky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy