REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Papriky dušené s vepřovým masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Papriky plněné směsí z vepřového masa, krup, česneku, vajec, koření a bylinek, dušené doměkka s rajčaty.


Ingredience:
4 ksvětších paprikových lusků
2 ksstroužků česneku
2 ksvajec
400 gmletého vepřového masa
250 grajčat
100 gkrup
bylinky (máta,oregano)
mletý pepř
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
voda
sůl

Postup:

1. Papriky omyjeme, odřízneme vrchní část se stopkou, odstraníme semena, omytá rajčata nakrájíme na menší kousky, oloupaný česnek prolisujeme, kroupy propláchneme studenou vodou, uvaříme v osolené vodě doměkka, pak je znovu propláchneme studenou vodou, scedíme a necháme okapat
2. Mleté maso promícháme s rozklepnutými vejci, přidáme uvařené kroupy, prolisovaný česnek, ochutíme solí, pepřem, bylinkami, vše dobře promícháme, pak směs krátce orestujeme na suché pánvi a necháme vychladnout
3. Směsí z mletého masa naplníme papriky, přiklopíme je uříznutými vršky, dáme do tukem vymazaného a moukou vysypaného pekáčku, přidáme nakrájená rajčata, podlijeme vodou a dusíme na mírném ohni doměkka.

Doporučení:

Vhodnou přílohou je dušená rýže.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy