REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Paprikové řízečky z lososa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Okořeněné filety z lososa obalené v mouce smíchané s mletou paprikou, usmažené dozlatova, servírované přelité smetanovým dipem a obložené vařenou karotkou.


Ingredience:
600 gfiletů z lososa
1 lžícemleté papriky
1 svazekjarní karotky
šťáva z 1 citronu
hladká mouka na obalení
olej na smažení
mletý bílý pepř
voda
sůl
Na dip:
250 g zakysané smetany
150 gbílého jogurtu
2 lístečkybazalky
1 ksstroužku česneku
1 ksjarní cibulky
mletý bílý pepř
sůl

Postup:

1. Filety z lososa dobře omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme v chladu asi 20 minut odležet
2. Připravíme si jogurtový dip; zakysanou smetanu promícháme s jogurtem, přidáme prolisovaný česnek, očištěnou, nadrobno nakrájenou cibulku, nadrobno nasekanou bazalku, osolíme, opepříme, zlehka promícháme a dáme do ledničky vychladnout
3. Očištěnou karotku krátce povaříme v osolené vodě, scedíme, necháme okapat a uchováme teplou
4. Na rozehřátém oleji usmažíme po obou stranách dozlatova rybí filety obalené v hladké mouce promíchané s mletou paprikou, na talíři přelijeme smetanovým dipem a podáváme s vařenou karotkou a novými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy