REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Paprikáš po balatonsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na cibulovém základě podušené papriky s kousky hovězí kližky.


Ingredience:
750 ghovězího masa - kližky
100 gsádla
5 kspaprik
3 ksrajčat
3 kscibule
3 ksbrambory
mletá červená paprika
černý pepř
zelená petrželka
sůl

Postup:

1. Cibuli jemně pokrájíme a na sádle ji dorůžova osmahneme
2. Přidáme na nudličky pokrájené očištěné papriky a kostičky očištěných brambor
3. Osolíme je, dochutíme pepřem a sladkou červenou paprikou a zalijeme vodou
4. Nakonec přidáme na kostičky nakrájenou kližku a dusíme
5. Když je maso skoro měkké, přidáme čtvrtky spařených, oloupaných rajčat a chvíli povaříme
6. Hotový paprikáš na talířích zdobíme nasekanou zelenou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy