REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Paprika v oleji

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nakládané papriky v nálevu z oleje, octa, vody a soli. Tento recept se traduje v rodině Štefana Grmana již několik generací a pochází z oblasti Hlohovce na Slovensku.


Ingredience:
5 kgpaprik (masité)
2 lvody
1 loleje
0,5 locta
2 lžícesoli nebo Deka

Postup:

1. Vodu, ocet, sůl (Deko), 0,5 l oleje dáme do většího hrnce a necháme přejít do varu
2. Do vařícího nálevu přidáme umyté papriky (v celku, bez jádřinců) a necháme 7-8 minut vařit, jsou-li tvrdší i o něco déle, dvakrát promícháme 3. Pokud nemáte velký hrnec, vařte papriku raději po 1 kg, pak vždy jen vytáhněte uvařené papriky a přidejte do nálevu nové
4. Uvařené je naskládáme do sklenic 5. Jakmile máme celou dávku paprik uvařenou, přidáme do nálevu zbytek oleje, chvíli ho provaříme a pak hned horké nalijeme na papriky ve sklenicích a to tak, aby byly celé zalité
6. Dobře uzavřeme sklenice a zakryté dekou necháme vychladnout
7. Za týden jsou papriky k snědku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy