REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Panenka se švetkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečená panenka servírovaná s omáčkou z povidel, švestek, slivovice a dalších ingrediencí.


Ingredience:
800 gvepřové panenky
250 gmražených švestek
100 g anglické slaniny
1/2 lžičkyworcesterské omáčky
2 lžíceoleje
1 lžícemásla
1 lžícehladké mouky
1 lžícešvestkových povidel
1 lžícemoučkového cukru
250 mlmasového vývaru
20 mlslivovice
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěnou panenku naporcujeme, osolíme, opepříme, obalíme plátky anglické slaniny, převážeme potravinářským provázkem a v pánvi na rozehřátém oleji maso opečeme doměkka ze všech stran asi 12 minut a pak vyjmeme
2. Na omáčku výpek zaprášíme hladkou moukou, krátce orestujeme, vmícháme povidla, prohřejeme, zalijeme masovým vývarem a rozšleháme
3. V jiné pánvi na rozehřátém másle krátce opečeme rozmražené, rozpůlené, vypeckované, v moučkovém cukru obalené švestky, zalijeme slivovicí a švestky i se šťávou dáme do povidlové omáčky
4. Vše promícháme, ochutíme worcesterem, solí, pepřem, prohřejeme a podáváme k panence spolu s bramborovými noky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy