REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Panenka s křehkou zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené medailonky z vepřové panenky servírované s dušenou mrkví, cuketou a chřestem.


Ingredience:
600 g vepřové panenky
300 gčerstvého chřestu
100 mldrůbežího vývaru
3 lžíceolivového oleje
2 lžícemásla
1 lžičkavegety
2 ksmladé karotky
1 ksmalé cukety
drcený barevný pepoř
voda
sůl

Postup:

1. Vepřovou panenku odblaníme, opláchneme, osušíme, nakrájíme na medailonky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, na rozehřátém oleji po obou stranách zprudka opečeme, podlijeme vývarem a asi 5 minut dusíme
2. Cuketu i karotku očistíme, nakrájíme na delší hranolky, očištěný chřest oloupeme, dáme do vroucí osolené vody a vaříme 4-5 minut
3. Na rozpáleném másle cuketu i karotku krátce opečeme, přidáme chřest, vše chvíli podusíme (zelenina by měla zůstat křehká), dochutíme vegetou a podáváme k medailonkům, které podlijeme vydušenou šťávou z masa.

Doporučení:

Servírujeme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy