REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pampušky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Starý recept, který do Čech přinesli volyňští Češi z carského Ruska. Pampušky se podávají jako samostatný pokrm, nebo přikusují k polévkám. Na Ukrajině jsou oblíbené k boršči.


Ingredience:
500 ghladké mouky
20 gdroždí
4 lžícemásla
1 dlmléka
6 ksstroužků česneku
sádlo
cukr
sůl
petrželka na ozdobu

Postup:

1. Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, nalijeme vlažné mléko, přidáme droždí, cukr, necháme vzejít kvásek
2. Jakmile kvásek vzejde, tedy asi po 10 minutách, přidáme sádlo a vypracujeme v míse těsto, které necháme vykynout
3. Z těsta odštipujeme kousky těsta, z kterých tvoříme asi 3 cm kuličky
4. Kuličky naskládáme na vymazaný plech sádlem, ještě necháme 10 minut kynout
5. Plech s kuličkami vložíme do vyhřáté trouby, pečeme, až začnou zlátnout
6. Teplé kuličky nasypeme do mísy, přelijeme rozpuštěným máslem, přidáme utřený česnek, mísu přiklopíme a protřeseme, aby se obalily máslem a česnekem
7. Pampušky rozložíme na talíře, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme například s horkým čajem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy