REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Palačinky s jahodami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Výborné palačinky pro bezlepkáře. Podávat je můžete prakticky s čímkoli, co máte doma k dispozici, od marmelády po domácí lískovooříškový krém. Dozdobíme jahodami.


Ingredience:
Ingredience 6-8 porcí:
150 grýžové mouky Nutrifree
130 gjáhlové mouky
450 mlkokosového mléka
80 mlvody
5 lžicrýžového sirupu
1 lžičkavanilkového extraktu
1 ksvejce
1/4 ksxanthanové gumy
špetka soli
olej na smažení
vaničku jahod na závěrečné dozdobení

Postup:
  1. Ve větší míse smíchejte všechny suché ingredience dohromady a promíchejte, pokud nemáte xanthanovou gumu, která působí jako pojivo, klidně vynechejte a do těsta už také nepřidávejte 80 ml vody, ta je tam právě kvůli xanthanové gumě, která zvýší pojivost těsta a je potřeba ho trošku naředit
  2. K suchým ingrediencím přidejte vejce, kokosové mléko, oslaďte ho rýžovým sirupem a na rozpálené pánvi udělejte malý testovací vzorek, pokud máte těsto dostatečně dochucené, dodělejte všechny palačinky.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy