REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Páj s broskvemi a ostružinami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladký koláč vhodný jako sladký hlavní chod, obložený broskvemi a ostružinami.


Ingredience:
Na těsto:
250 ghladké mouky
175 gmásla
75 gmoučkového cukru
1 ksvejce
trochu citronové kůry
špetka soli
tuk na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy
Na náplň:
500 mlmléka
300 gloupaných broskví
100 gcukru
1 hrstostružin
1,5 sáčkupudinkového prášku

Postup:

1. Z hladké mouky smíchané s moučkovým cukrem, vejce, změklého másla, soli a citronové kůry vypracujeme vláčné těsto, to necháme 30 minut uležet
2. Odleželé těsto rozválíme na kulatý plát, který rozložíme do formy vymazané tukem a vysypané moukou a to tak, aby okraje těsta sahala až po okraj dortové formy
3. Korpus v troubě vyhřáté na 200 °C upečeme dozlatova
4. Pudinkový prášek rozmícháme asi ve 3 lžících mléka, zbylé mléko osladíme a přivedeme k varu, vmícháme do něj zálivku a za stálého míchání vaříme dohusta
5. Vanilkový krém rozetřeme rovnoměrně na vychladlý korpus, poklademe ho půlkami broskví a ostružinami
6. Páj dáme do lednice ztuhnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy