REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ovocný salát ze švestek s kompotovanou dýní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát připravený ze švestek, jablek, kompotované dýně a jader vlašských ořechů, ochucený cukrovým sirupem, vanilkovým cukrem a griotkou.


Ingredience:
500 gšvestek
300 gkompotované dýně
300 gjablek
70 gkrupicového cukru
50 gnasekaných jader vlašských ořechů
100 mlvody
50 mlgriotky
vanilkový cukr
citrónová kůra

Postup:

1. Krupicový cukr si svaříme s vodou, pak ho sundáme z ploténky, přidáme kousek citrónové kůry a necháme sirup 15 minut stát, poté z cukrového sirupu vyndáme citrónovou kůru
2. Švestky si omyjeme, vypeckujeme a podélně nakrájíme na čtvrtky
3. Pak si nakrájíme oloupaná jablka bez jádřince a kompotovanou dýni na nudličky
4. Poté si do mísy dáme nakrájené švestky, dýni, jablka a nasekané vlašské ořechy, vše zalijeme cukrovým sirupem, griotkou a důkladně promícháme, nakonec salát dle chuti dochutíme vanilkovým cukrem
5. Hotový salát necháme v ledničce vychladit a poté servírujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy