REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ovocná kaše (pyré)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept pro naše nejmenší.


Ingredience:
Dvě porce:
1 ksjablka
(nebo 50 g bobulovin nebo 30 g sušeného ovoce - meruněk)
1 lžícecukru

Postup:

1. Bobuloviny (rybíz, angrešt apod.) omyjeme
2. Udusíme pod pokličkou s malým množstvím vody
3. Prolisujeme a svaříme do husta s 1 lžící cukru
4. Stejně postupujeme u sušeného ovoce, které nejdříve na 1 hodinu namočíme a pak ve stejné vodě vaříme.

Doporučení:

– Do kaše můžeme vmíchat i syrové jablko (50 až 80 g), oloupané, ustrouhané na struhadle ze skla nebo z nerezového materiálu, a promíchané s 10 g cukru.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy