REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Oukrop II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Oukrop, nebo také česnečka, se připravoval nejčastěji z vody po vaření brambor. Je to jednoduchá vodová polévka, která se někdy vylepšovala rozmíchaným vejcem, kostkami brambor apod. Nejjednodušší oukrop byl, když se do talíře vložil utřený česnek, majoránka, sůl, pepř a zalil vývarem z brambor, nebo pokud nebyl vývar z brambor, použila se jen voda.


Ingredience:
1 lpitné vody
8 ksstroužků česneku
1 ksvejce
1 lžičkasádla
kostičky na sucho opečeného chleba
majoránka
pepř
sůl

Postup:

1. Vodu v hrnci přivedeme k varu, přidáme utřený česnek, ochutíme majoránkou, pepřem, solí, přidáme lžičku sádla
2. Do vařící polévky rozkvedláme vejce
3. Horkou polévku nalijeme do talířů a posypeme kostičkami na sucho opečeného chleba.

Doporučení:

Samozřejmě že můžeme použít vodu, kterou získáme při vaření brambor.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy