REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ostružinový džem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zavařený džem z ostružin ochucených hřebíčkem, skořicí, cukrem a citronovou šťávou.


Ingredience:
Recept na 1 l džemu:
500 gostružin
250 gželírovacího cukru
1 lžičkamletého hřebíčku
1 lžičkaskořice
1 lžícecitrónové šťávy

Postup:

1. Ostružiny přebereme, propláchneme a necháme okapat
2. Ovoce lehce rozmělníme a dáme do hrnce
3. Přidáme lžičku drceného hře­bíčku a skořice, cuk­r
4. Přilijeme citrónovou šťávu 5. Za stálého míchání směs uvedeme do varu, snížíme teplotu, aby nám směs jemně probublávala a cca 15 minut vaří­me
6. Horkým džemem plníme menší skle­nice, které ihned dobře uzavřeme
7. Sterilujeme 20 minut při teplotě 85 °C
8. Skladujeme v chladnu a temnu.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy